Facebook kontakt! Osvjezi blogger!
31.10.2007.

pitanaj i odgovoti

Sta ne smijem raditi prije tetoviranja i pirsanja?

Ne smijete koristiti drogu, alkohol ili lijekove 24h prije tetoviranja i pirsanja, jer to izaziva povecano krvarenje i izravno utice na kvalitet tetovaze ili pirsinga. Morate biti odmorni i ispavani, jer nedostatak energije stvara nervozu i nekontrolisane trzaje, pa cak i nesvjesticu u pojedinim slucajevima. Pojedite i obilan obrok 2h prije tetoviranja ili pirsanja.

Trebam li se naruciti?

Da, bilo bi pozeljno da ugovorite termin za tetoviranje, a za pirsing je to manji problem jer traje vrlo kratko. Za ugovaranje termina morate licno doci u nas studio, izabrati motiv, velicinu i poziciju na tijelu, da bi Vam mogli odrediti cijenu i trajanje izvedbe. Tada ostavljate i akontaciju koja se vraca ukoliko dodjete na vrijeme. Ponekad vas mozemo i odmah primiti ako imamo slobodnih termina.

Sta ako sam maloljetan/na?

Svaki studio zasebno ima svoje pravilnike, eticke i moralne norme, jer ne postoji zakon koji odredjuje dobnu granicu za tetoviranje i pirsing. Kod nas se mozete tetovirati ili pirsati ukoliko dodjete u prisustvu jednog ili oba roditelja uz predodzbu licnih dokumenata sa slikama.

Da li boli?

Procedure tetoviranja i pirsanja su dosta podnosljive, mada i neugodne, zavisno o mjestu na kojem se radi i individualne osjetljivosti. Tetoviranje izaziva iratirajuce peckanje, na koje se naviknete nakon 5-10 min, a pirsing uzrokuje kratkotrajno peckanje pri busenju koje traje krace od sekunde.

Sta nakon tetoviranja i pirsanja?

Jednom kada se piercing ugradi on zahtjeva odredjenu paznju i odgovornost. Svaki piercing zahtjeva drugaciji tretman, stoga ce Vas Vas piercer upoznati sa nacinom odrzavanja odabranog piercinga, te odgovarati na sva vasa pitanja. Takodjer je potrebno doci na kontrolu sedam dana nakon ugradjivanja piercinga, a o svemu ostalom ce Vas Vas piercer uputiti po potrebi. Nakon tetoviranja cemo Vam pokazati kako se treba odnositi prema svjezoj tetovazi. Naravno, dat cemo vam detaljna upustva o odrzavanju tetovaze u periodu njenog zarastanja. Napominjemo, da je pravilno odrzavanje tetovaze jedan od kljucnih elemenata od kojih zavisi kvalitet.


Menu


BROJAČ POSJETA

48031

online

Powered by Blogger.ba