10 naj boljih mjesta za tatoos

Konačno ste nakon godina razmišljanja i premišljanja odlučili tetovirati omiljeno ime, crtani lik ili nedefiniranu apstrakciju, ali još uvijek niste sigurni gdje smjestiti tetovažu? Odabrati pravo i upečatljivo mjesto osnovna je stvar uz odabir crteža

Kao prvo, morate odlučiti želite li je staviti na vidljivo ili skriveno mjesto, želite li je izložiti pogledima, pohvalama i kritikama, ili je ostaviti samo posebnom paru očiju na gledanje. Ako ste to riješili, onda se izbor definitivno suzio. Jedno je sigurno – ne možete pogriješiti.

Tetovaža može biti simbolična, može predstavljati nešto što samo za vas ima značenje, a u tom slučaju i nije nužno da bude vidljiva. Ako ste s druge strane odabrali neku seksi sličicu, ona svakako mora biti otvorena tuđim pogledima. Najbolje bi bilo da vam rodbina ili poznanici koji su vojsku služili u bivšoj državi, ne budu uzorom jer ćete završiti s orlovima na prsima i sirenama na podlaktici.

Tetoviranje je postalo umjetnost i izašlo je iz okvira obilježavanja. Danas se više ne tetoviraju samo vojnici, zarobljenici ili pripadnici određene društvene skupine, tetoviranje je dostupno svima i dio je estetike. Stoga, provjerite koja vam se mjesta na tijelu nude…

Biceps

Krenimo s rukama… Biceps, i općenito gornji dio ruke i ramena, jedno je od najupadljivijih mjesta na tijelu gdje će vam tetovaža biti primijećena čim se skinete u kratke rukave. Zato sadržaj mora biti pomno i pažljivo odabran. Iako se ne bismo složili s izborom većeg dijela populacije tetoviranog bicepsa, ipak moramo spomenuti da je najčešći uzorak – pleter. Hrvatski, japanski, njemački, apstraktni, sa skrivenim značenjem, debeo, tanak, siromašan ili bogat detaljima, sve to nije bitno, glavno da je u pitanju tetovaža koja okružuje ruku.

Ako ipak pleter ne prolazi kod vas, tetovaža na ramenu trpi razne teme, pa nećete pogriješiti odaberete li neku životinju, lik iz crtića ili srce probušeno strelicom. Ali svakako budite spremni na kritike!

Podlaktica

Podlaktica je mjesto na kojem tek nekoliko vrsta tetovaža dolazi u obzir. Ako vam mi ne objasnimo dovoljno dobro, svakako provjerite kod očeva i djedova, koji su davno služili vojsku.

Na podlakticu može doći nečije ime, ali to se uglavnom odnosi na muškarce. Žene negdje drugdje tetoviraju muška imena… Zatim, u obzir dolazi žena – gola, u bikiniju, s ribljim repom umjesto nogu itd. Osim tih ozbiljnih varijatni, podlaktica je idealno mjesto za vježbanje ako sami pokušavate pomoću šestara i tinte usavršiti vještinu tetoviranja, a možda ste to već i prošli. Ne smijemo zaboraviti spomenuti ime omiljenog nogometnog kluba, koje će svakako doći na ovo mjesto ako ste jedan od onih finih, latentnih navijača i niste član nijednog fun kluba.

Vrat

U posljednje smo vrijeme primijetili da mnoge holivudske zvijezde i poznate pop pjevačice imaju tetovažu visoko na leđnom dijelu vrata, skoro do samog korijena kose. Ako imate dugu kosu, izbor je logičan ako tetovažu želite sakriti od roditelja. U suprotnom, potpuno ste fulali jer kad se nazire ispod kose, prije izgleda kao prljavština, nego kao umjetničko djelo.

Ako imate jako kratku kosu, stvar je posve drugačija. Puna, naglašena tetovaža na takvom bi mjestu upadala u oči i stvarala efektan dojam, posebno ako ne namjeravate previše nositi dolčevite. U nekim kulturama vratni dio ženskog tijela smatra se najseksipilnijim. Uostalom, ako može Christina Aguillera, zašto ne biste i vi?

Uška

Da, dobro ste pročitali,tetovaža se može naći i na uški. Eto, to je jedno od orginalnijih i neuobičajenih mjesta na tijelu za tetovirati. Pozitivna strana uške je ta što nema kosti niti puno živaca, što automatski smanjuje mogućnost boli. Također, puno je efektnije od naušnica.

Uška, kao što ste možda pretpostavili, zahtijeva jako malu tetovažu, što god da odaberete morat će biti umanjeno. Međutim, to ne bi trebao biti problem ako ste se odlučili za diskreciju. Čak i zmaj može stati na uho, ali patuljasti. Nezgodna stvar je to što na prvi pogled djeluje kao fleka, pa se nemojte čuditi ako vas prijatelji pitaju perete li uši. Kad se naviknu, i oni i vi, zaboravit ćete da su naušnice ikad postojale.

Prsa

Da žena istetovira grudi, treba jako puno hrabrosti i motiva. Kao što vidite iz priloženog, iako je priložen, mogli bismo reći prilično radikalan primjer, to ne izgleda tako seksi kako zvuči. Mala tetovažica ne može naškoditi i lako se pretrpi, ali mnogi kažu da to nije to ako nije dovoljno veliko i uočljivo.

Stoga, ako odaberete neki proljetni ili jesenski minijaturni motiv koji želite svaki dan gledati na svojim grudima, samo izvolite. Ne zaboravite ipak da se s godinama ljudska fizionomija mijenja, a ono što se dešava sa ženskim grudima, ako ne paze, nije nimalo lijepo, pa se tetovaža može pretvoriti u proširenu verziju onoga što je nekad predstavljala. Isto se odnosi i na muškarce, iluzorno je vjerovati da će i u pedesetoj imati tako dobra prsa!

Gležanj

Dvoumili smo se je li bolje mjesto za tetovažu nožni zglob ili palac. Iako je palac na stopalu orginalniji, ipak se puno slabije vidi, a gležanj je oduvijek imao svojih čari. Zamislite kako bi danas reagirali renesansni i barokni udvarači da djevojka podigne suknju, a na gležnju mali đavo! Kako bi im zjenice zaiskrile!

Nekako nam se čini da bi jedina negativna strana ovog izbora mogla biti bol. Budući da je na tom dijelu tijela koža iznimno tanka, a osim toga odmah ispod površine nalaze se kost i živci, stotinu uboda iglicom vjerojatno nije nešto što bi si svatko poželio. Gležanj s druge strane trpi raznolike teme i motive, pa je odličan izbor za one kojima se ne da smišljati ništa orginalnije.

Stražnjica

Stražnjica je jedno od najpogodnijih mjesta za tetovažu ako je ne želite pokazivati svaki dan i svakome. Na njoj će najbolje stajati mali Kupidon ili kakvo slično mitsko biće koje vam je priraslo srcu. S godinama, ako se proširite više nego ste predvidjeli, tetovaža se uvijek može sakriti.

Za pokazivanje vašeg malog umjetničkog djela ljeti u tangama morate zaista biti idealno građeni, a guza mora stajati čvrsto bez suvišnih rupica i ostalih nepoželjnih tvari. Ako smatrate da niste savršeni, onda će tetovaža uvijek biti čuvana ‘samo za posebne prilike’ i bit će dostupna samo posebnoj osobi, a i to ima svojih čari.

Trbuh

Sve u svemu, trbuh je širok pojam pa ćemo mi istaknuti nama najljepši dio, a taj je sa svake strane pri dnu, u blizini kukova. Da biste se istetovirali na tom mjestu, morate biti relativno mršavi. Nema smisla obilježavati i isticati tjelesne mane, posebno ondje gdje su one najvidljivije.

Ipak, to je jedan od najljepših dijelova ženskog tijela i zgodno je mjesto za tetovažu ne samo estetike radi, već se po želji može otkriti i sakriti. Muškarci će bolje proći odaberu li svoje čvrste pločice, trbušne mišiće i njih ukrase nekom svojom umotvorinom. S predjelom oko pupka ne možete fulati!

Usne

Naravno, nismo mislili da tetovirate usne s vanjske, već s unutrašnje strane, a za tu poziciju postoji samo jedna varijanta koju ćete izabrati – Dinamo! Može proći i Hajduk, i Inker, i punk, ali tu staju naši savjeti vezani uz tetoviranje usana. Pozitivna strana je ta što se čak ni u razgovoru vaša tetovaža ne može primijetiti, ali za ovo ipak morate biti iznimno odlučni i spremni, a i predani imenu koje zauvijek stavljate na svoje usne!

Leđa

Na leđima doista imate nebrojeno mnogo mjesta za odabrati. Lopatica je, na primjer, idealna za ženske, mini tetovaže. Vragovi, kineska slova, životinjice i slična bića upadat će u oči ljeti, taman kad malo pocrnite i pokažete ženske atribute, ovo će biti dodatni efekt. U posljednje vrijeme tetovaže se na ženskim leđima često viđaju pri dnu, pa su onda izduljene, stilizirane, duž čitavih leđa, točno iznad stražnjice.

Ako muškarac stavlja tetovažu na leđa, ona mora biti velika i upadljiva. Posebno će se istaknuti ako crtež krene od lopatice, preko ramena pa završi na prednjoj strani vrata, ali to već zahtijeva posebnu ideju te se stoga ne viđa često

suki00

Komentariši